2.8° C
Предимно облачно
toggle

10-годишната Диляна Димова е победител в конкурса за коледна картичка на Община Горна Оряховица

10 декември 2021
image

10-годишната Диляна Димова е големият победител в конкурса за коледна картичка на Община Горна Оряховица. Момичето е четвъртокласничка в СУ „Георги Измирлиев“.
Над 600 картички, изработени от деца от общинските детски градини и училищата бяха изпратени за конкурса. Целта бе да се провокират творческите им  заложби да изработят официалната честитка на Общината за предстоящите празници. Малките художници бяха оценявани в две възрастови групи – от 5 до 10-годишна възраст и от 11 до 16 години. Една от всички получени картички бе отличена като официалната картичка на Община Горна Оряховица. 
В първа възрастова група победител е 5-годишната Калина Йорданова от ДГ „Детска радост“ в Долна Оряховица. Втори е 10-годишният Борислав Михнев от СУ „Вичо Грънчаров“, а трета е Дора Анева на 6 години от ДГ „Ален мак“. Във втора възрастова група на първо място е класирана картичката на 12-годишния Борис Иванов. Втори е седмокласникът Ерик Михайлов от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, а на трето място е Калина Томанова от ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“. 
Всички победители получиха предметни награди, осигурени от Общината. Отличията им бяха връчени на символична церемония в Гербовата зала. 
Картичката на победителката Диляна Димова беше изпратена по електронен път към всички институции в Република България и партньори на Община Горна Оряховица. Нека всеки, който получи тази честитка да бъде здрав и щастлив и да усети детската радост, пожела инж. Добромир Добрев по време на награждаването на малките художници. Не ни беше никак лесно да изберем най-добрите сред над 600-те получени картички. Всяка от тях е уникална и заслужава награда, каза заместник-кметът Григор Минков, който бе и председател на журито, оценявало празничните честитки.
Всички коледни картички вече зарадваха потребителите на социални услуги в общината.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени