2.8° C
Предимно облачно
toggle

10-ти сезон на „Семейни съботи“ започва в Етнографски музей – Долна Оряховица

08 август 2023
image

От 12 август започва поредното издание на образователната ваканционна програма „Семейни съботи в музея“. Проектът на горнооряховския музей, стартирал през лятото на 2014 г., спечели много почитатели през изминалите години. В различните фамилни занимания малки и големи посетители преоткриват историята и традициите на родния край.
За четвърта поредна година музейните приключения ще се проведат в един от филиалите – Етнографския музей в Долна Оряховица. Кметство Долна Оряховица отново ще бъде партньор на музея в реализирането на инициативите. И през тази година организаторите са подготвили разнообразни творчески ателиета, интересни игри и занимания, свързани с историята, старите занаяти, обичаи и вярвания. По традиция всяка отделна събота ще има своя интересна тема с участието на специален гост демонстратор. Посетителите отново ще имат възможност да се докоснат до древни човешки знания и умения, да се запознаят отблизо с тънкостите на забравени и редки занаяти и да си тръгнат с оригинални сувенири, изработени от собствените им ръце.
Входната такса остава непроменена – 4 лева за семейство, и ще даде на всеки възможност да участва в работните ателиета, да се включи в игрите и да разгледа музейните експозиции. Семейната програма в Етнографски музей Долна Оряховица ще се проведе от 12 август до 2 септември 2022 г. – всяка събота от 10 до 16 часа.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени