2.8° C
Предимно облачно
toggle

120 малки плувци се включиха в V общински турнир в Горна Оряховица

27 май 2023
image

120 деца от три клуба се включиха в V общински турнир по плуване, който се проведе в басейна на СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. В надпреварата се впуснаха малки плувци от 5 до 15 години от ПК „Локомотив”, СКП „Царевец” и ПК „Етър”. Децата бяха разделени в шест възрастови групи.
Турнирът се организира от ПК „Локомотив” с подкрепата на Община Горна Оряховица и спонсори.
На награждаването на участниците в V общински турнир по плуване присъстваха кметът инж. Добромир Добрев, заоместник-областният управител Станислав Николов, заместник-кметът Стефчо Алипиев, инж. Петя Богданова – директор на Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви, родители на малките плувци.
Сред многото концерти и културни събития в празничната програма на Общината има място и за спорт. Поздравявам Симеон Димитров и колегите му от ПК „Локомотив”, както и ръководството на СУ „Георги Измирлиев”, където е единственият в общината ни басейн, че наложиха този прекрасен спорт в Горна Оряховица. Надявам се, че скоро в града ни ще има и друг басейн, за да стане спортът още по-масов, обърна се към присъстващите инж. Добрев.
Всички малки плувци от І и ІІ група получиха медали и награди.
В III група Самуил Алексиев от ПК „Локомотив” спечели първото място на 50 метра кроул, следван от съотборника си Йоан Бобонков и Йордан Витанов от „Царевец”.
Йоан Бобонков е първи на 50 м гръб. Втори и трети са Николай Папазов и Виктор Куцаров от СКП „Царевец”.
При момичетата в тази възраст Аделина Упалова от „Етър” спечели и двете дисциплини, а Мария Илиева от „Царевец” е втора. В кроула третото място е за Радост Илиева от ПК „Локомотив”, а на гръб бронзовият медал спечели Емили Енчева от ПК „Етър”.
При момичетата в IV група София Симова от СКП „Царевец” е с два златни медала на 50 и 100 метра кроул и със сребро на 50 м гръб. Дария Косева от ПК „Локомотив” е със златото на гръб и бронз на 100 м кроул. Киара Панчева от ПК „Етър” е с два бронзови медала на гръб и 50 м кроул. Дарина Илиева от ПК „Локомотив” е със сребро на 100 м. кроул.
При момчетата троен шампион стана Борислав Стоянов от ПК „Локомотив”, който спечели на 50 и 100 метра кроул и 50 метра гръб. Съотборникът му Иван Гугушев също си тръгна с три медала – сребро в късия спринт и бронзови в другите две дисциплини. Виктор Станчевски от СКП „Царевец” спечели два сребърни медала на гръб и 50 метра, съотборникът му Владимир Джуров е трети на 50 метра кроул.
Михаела Милушева и Боян Стефанов от ПК „Локомотив” доминираха при най-големите.
Всички участници получиха подаръци и грамоти.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени