2.8° C
Предимно облачно
toggle

19 семейни двойки в Горна Оряховица преповториха брачните си клетви след 50 години

21 ноември 2022
image

След двегодишно прекъсване заради ковид пандемията, Община Горна Оряховица възстанови традицията за честване на „златни сватби“ в Деня на християнското семейство. 19 двойки сключили брак през 1972 година, преповториха отново брачния си обет, с пожеланието той да е в сила и през следващите 50 години. Ритуалът бе извършен от длъжностно лице в присъствието на заместник-кмета на Общината Григор Минков. Обещавам да не забравям, че това е любов, която се случва веднъж в живота. Без значение какви предизвикателства ще ни разделят, винаги ще намерим път един към друг, обещаха си „златните двойки“.
След като преповториха клетвата, семействата вдигнаха наздравица с чаша шампанско, а след това си спомниха и за първата брачна целувка.
„Младоженците” бяха приветствани от заместник-кмета Григор Минков. Преди половин век вие сте тръгнали по общия си път като двама души, а сега сте едно цяло. Бъдете здрави и запазете завинаги огъня в семейното огнище. Честит празник, поздрави юбилярите Григор Минков.
Заместник-кметът връчи поздравителни адреси от името на кмета на Общината инж. Добромир Добрев, удостоверения и цветя на семействата. Носете в душата си съкровищница от зрънца любов и доброта, вяра и надежда, прошка и смирение и ги дарявайте на деца и внуци. Да пият с шепи от вашия семеен опит, да черпят мъдрост и сила, се казва в поздравителния адрес на инж. Добрев до юбилярите.
113 са двойките, които са сключили брак в общината през 1972 г. 74 от семействата живеят в Горна Оряховица, а 39 са от останалите населени места. За Деня на християнското семейство „златните двойки“ получиха поздравителен адрес от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени