2.8° C
Предимно облачно
toggle

23 доброволци помагат на възрастни и самотни хора в условията на извънредно положение

09 април 2020
image

Група от 23-ма доброволци към Община Горна Оряховица продължава да помага на възрастни хора при необходимост от закупуване на храна и лекарства. До момента са отработени 20 сигнала, подадени към координатора на доброволците. Дейността, с която те са ангажирани основно е закупуване на хранителни продукти и лекарства на възрастни и самотни хора.
След получаване на обаждането, доброволците посещават хората, които им дават списък на това, което е необходимо да им бъде закупено. Продуктите или лекарствата се заплащат от хората, заявили услугата. За да бъдат избегнати злоупотреби, доброволците са снабдени със специални баджове „Доброволец към Община Горна Оряховица“. Създадени са и специални правила при общуването с възрастните хора, за да бъдат те спокойни, че няма да попаднат на недобросъвестни посетители.
Ежедневно информация за дейността на доброволците се подават на кмета инж. Добромир Добрев, който ръководи Общинския кризисен щаб.
Телефонът, на който възрастните и самотно живеещите хора могат да се обадят е 0882 165 369 – Добромира Енчева, координатор на доброволците. На телефона може да се звъни всеки работен ден от 8,30 до 16.00 часа.
Всеки, който желае да извършва доброволческа дейност, може да го заяви на e-mail: pr@g-oryahovica.org, като посочи трите си имена и телефон за връзка.
На доброволците са осигурени индивидуални средства за защита.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени