2.8° C
Предимно облачно
toggle

36 автомобила стартират в Планинското състезание „Раховец Лясковец 2021”

03 юли 2021
image

36 автомобила ще стартират в деветото издание на Планинското състезание „Раховец Лясковец 2021”. Състезанието е IV кръг от Националния шампионат по планинско изкачване и второ за сезона. Организатори на Планинското състезание са Автомобилна федерация на България, Общините Горна Оряховица и Лясковец и АСК „Етър Рейсинг Тим”. Надпреварата е част от спортния календар по повод избирането на Горна Оряховица за Европейски град на спорта за 2021 г.
Първият старт от първенството по планинско рали „Българка” бе спечелен от Пламен Камбуров. Сред пилотите, които застават на старата е и идейният вдъхновител за провеждането на „Раховец Лясковец” Тодор Тодоров от АСК „Етър Рейсинг Тим” – Велико Търново. За втора година в Планинското състезание „Раховец Лясковец” участва Вилияна Дякова от Аксаково.
Днес участниците и техните автомобили преминаха административно-технически преглед в Горна Оряховица. Състезанието бе официално открито от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев. Да си пожелаем хубаво време, за да покажете възможностите на автомобилите си. Безаварийно състезание и нека най-добрият победи, пожела на пилотите инж. Добрев. Към пожеланията за успех се присъедини и кметът на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова. На откриването присъства и президентът на АСК „Етър Рейсинг Тим” Димитър Стефанов.
След откриването, състезателите, водени от пилотираща кола, бяха изведени до състезателното трасе в Лясковец, където днес са тренировките в три манша.
Същинската надпревара е утре, когато автомобилите ще се състезават по пътя от стадиона до манастира „Св. Св. Петър и Павел”. Стартът ще бъде даден в 11.00 ч. Дължината на трасето е 3 350 м и е едно от най-атрактивните и най-техничните в България. То е напълно подготвено и обезопасено. Много стриктно ще се спазват мерките за безопасност. По цялата му дължина са определени зони за зрителите и зони, забранени за публика. Взети са всички мерки за сигурност.
Бъдете внимателни, спазвайте маркировката за зрители и пазете децата, спазвайте и препоръките за здравна безопасност, препоръчаха организаторите на феновете, които ще искат да видят в действие най-добрите планински пилоти.
Награждаването на победителите в състезанието ще се състои в района на стартовата линия.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени