2.8° C
Предимно облачно
toggle

Абитуриенти от четири горнооряховски училища дефилираха по червения килим в първата празнична вечер

24 май 2023
image

200 абитуриенти от четири училища в Горна Оряховица дефилираха тази вечер по червения килим. За да ги аплодират на пл. „Георги Измирлиев“ се събраха много техни роднини, близки и приятели.
По традиция всички абитуриенти получиха лично послание от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. С това, което вече знаеш от учителите и от семейството си, ще се опитваш да превръщаш препятствията в решения и поуки.
Оттук насетне започва истинския път! В него отговорността за делата ти е твоя. Постъпвай честно и бъди добър човек, се казва в посланието на градоначалника към зрелостниците.
Празничното настроение с младите хора споделиха и заместник-кметовете Николай Георгиев, инж. Деница Коева, Григор Минков и секретарят на Общината Анелия Димитрова.
С красиви рокли и костюми първи по червения килим преминаха зрелостниците на Випуск 2023 от СУ „Вичо Грънчаров“, следвани от момчетата и момичетата на СУ „Георги Измирлиев“, ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ и ПГЛПИ „Атанас Буров“.
След дефилето на абитуриентите, последва не по-малко пъстро шествие на автомобили, с които младежите потеглиха към местата за среднощните партита.
На 25 май по червения килим ще преминат зрелостниците на ПГХТ „Проф. -р Асен Златаров“ и ПТГ „Васил Левски“.
Дефилето отново ще започне в 18.00 ч. Заради това отново се налага временна организация на движението в централната градска част.
Движението на моторни превозни средства ще бъде спряно от 17.00 ч. по ул. „Цар Освободител” в участъка от ул. „19 февруари“ до кръстовището с ул. „Св. Княз Борис І“ (Пощата); по ул. „Георги Измирлиев“ – от кръстовището й с ул. „Ангел Кънчев“ до кръстовището с ул. „Цар Освободител“; по ул. „Иван Вазов“ в участъка от кръстовището й с ул. „Янко Боянов“ и ул. „Патриарх Евтимий“ до пл. „Георги Измирлиев“ и по ул. „Св. Княз Борис I“ от пл. „Георги Измирлиев“ до кръстовището й с ул. „Елена Грънчарова“.
Движението ще бъде възстановено след приключване на празничното дефиле на абитуриентите.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени