2.8° C
Предимно облачно
toggle

Червен код за опасно силен вятър е обявен за област Велико Търново

19 януари 2023
image

Националният институт по метеорология и хидрология обяви червен код за опасно силен вятър за областите Велико Търново, Монтана, Ловеч, Габрово и Враца. Скоростта на вятъра се очаква да бъде до 35 м/сек. За други 7 области, включително София, кодът е оранжев, а в останалите жълт.
Всички дежурни екипи на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са с повишена готовност и проведен допълнителен инструктаж във връзка с опасното време. Поддържа се постоянна връзка с общините от област Велико Търново, които имат готовност със свои екипи от жива сила и техника да се включат при отстраняване на евентуални щети, нанесени от силния вятър.
Областният управител инж. Георги Гугучков апелира към гражданите на областта да бъдат внимателни. Той призова да се отстранят от прозорците и балконите недобре закрепените предмети, а собствениците на строителните фирми да проверят състоянието на строителните обекти, на оградите и строителните скелета, както и да се предприемат действия по обезопасяването им.
Неkа хората бъдат внимателни при придвижването си на открито и да подават сигнали на тел 112 в случай, че забележат нередности.
Снимка: https://weather.bg

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени