2.8° C
Предимно облачно
toggle

Доброволци към Община Горна Оряховица помагат на възрастни хора при необходимост от закупуване на храни или лекарства

20 март 2020
image

Група от доброволци вече действа към Община Горна Оряховица. Те помагат на възрастни хора при необходимост от закупуване на храни или лекарства. Това е една от мерките, които се прилага, за да не се разпространява коронавируса и препоръката, че възрастните хора са уязвими и се препоръчва да не излизат.
За да бъдат избегнати злоупотреби, доброволците са снабдени със специални баджове „Доброволец към Община Горна Оряховица“.
Създадени са и специални правила при общуването с възрастните хора, за да бъдат те спокойни, че няма да попаднат на недобросъвестни посетители.
Ако има желаещи да се включат в доброволческа дейност в помощ на възрастни самотноживеещи и трудно подвижни хора, могат да заявят това в Общината. Те задължително трябва да бъдат пълнолетни. Доброволците ще бъдат ангажирани основно с пазаруване на хранителни продукти или лекарства.
Всеки, който желае да извършва доброволческа дейност, може да го заяви на e-mail: pr@g-oryahovica.org, като посочи трите си имена и телефон за връзка.
На доброволците ще бъдат осигурени индивидуални средства за защита.
В Община Горна Оряховица е отворен телефон, на който възрастните и самотно живеещите хора от общината могат да звънят и да поръчат каквото им е необходимо. Телефоните са: 0882 165 369 и 0618 2 15 06. След получаване на обаждането, доброволци ще посещават хората, те ще им казват какво им е необходимо и ще им бъде закупено. Продуктите или лекарствата ще се заплащат от хората, заявили услугата. На телефона може да се звъни всеки работен ден от 8,30 до 16.00 часа.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени