2.8° C
Предимно облачно
toggle

Горна Оряховица се включва в отбелязването на Международния ден на редките болести

22 февруари 2024
image

Националният Алианс на хората с редки болести, в партньорство с община Горна Оряховица ще отбележи Международния ден на редките болести  – 29 февруари. Отбелязва се всяка високосна година, в последния ден на месец февруари.
Целта е да се акцентира върху повишаване на осведомеността на обществото и да фокусира внимание към специфичните въпроси, касаещи достъпа до здравни грижи, общата и медицинска помощ, както и професионалната и социална интеграция и независимост на всички засегнати от редки заболявания.
23 български общини, сред които София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и др.,  се включват с различни прояви в отбелязването тази година.
Събитието в Горна Оряховица ще се състои на 28 февруари, сряда, на централния площад „Георги Измирлиев“, от 11:30 часа до 13:30 часа.
Ще се проведе информационна кампания с раздаване на брошури, разказващи за различните редки заболявания, тениски, бандани, значки, знаменца и календарчета.
Точно в 13:00 часа в знак на съпричастност към хората с редки болести, във въздуха ще бъдат пуснати разноцветни „балони на надеждата“.
Приканваме жителите и гостите на Горна Оряховица, при възможност да подкрепят каузата с присъствието си.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени