2.8° C
Предимно облачно
toggle

Горна Оряховица ще домакинства кръг от Републиканския шампионат по Гимкхана

29 септември 2020
image

Горна Оряховица ще бъде домакин на ІІ кръг от Републиканския шампионат по Гимкхана. Автомобилното състезание ще се проведе на 4 октомври (неделя) на паркинга пред НЧ „Братя Грънчарови – 2002“. Първият кръг от шампионата ще се проведе предния ден във Велико Търново.
Организатори на състезанието са Автомобилна федерация България, Община Горна Оряховица и Етър Рейсинг Тим.
Гимхана представлява преминаване през предварително
обявено и маркирано трасе като целта е преодоляване на всички елементи от трасето за най-кратко време и без допускане на наказателни точки. В състезанието може да се включи всеки с личния си автомобил, който разполага с валидна гражданска отговорност и технически преглед. Участникът трябва да има валиден документ за управление на автомобил.
Надпреварата ще премине в три манша, като състезателите ще бъдат разпределени по класове – мъже - клас Сток и мъже - клас модифицирани автомобили; жени - клас Сток и жени - клас модифицирани автомобили. Ще има и клас BMW, който е специално за любителите на тези автомобили.
Административния и технически преглед на автомобилите ще започне в 9.00 ч., а стартът на състезанието ще бъде даден в 11.00 ч. Награждаването на победителите се очаква да бъде около 14.30 ч.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени