2.8° C
Предимно облачно
toggle

Горнооряховчани се поклониха пред паметта и делото на Апостола

18 февруари 2024
image

С тържествен ритуал в Горна Оряховица бе отбелязана 151-та годишнина от обесването на Васил Левски. Много горнооряховчани се събраха пред паметника на Апостола в кв. „Пролет” за да преклонят глава пред делото му.
На почетен караул застанаха военнослужещи от военно формирование 22 790. Честването уважиха народният представител Димитър Николов, председателят на Общинския съвет Огнян Стоянов, заместник-кметовете Петя Иванова и Даниел Божанков, секретарят на Общината Габриела Шилкова, общински съветници, представители на общинска администрация, на политически партии. Да се поклонят пред Апостола дойдоха и много деца и ученици от горнооряховски детски градини и училища, както и граждани и представители на различни обществени организации.
Във възпоменателния ритуал взеха участие петокласници и ВГ „Звънче“ от ОУ „Иван Вазов“, които рецитираха стихове и пяха песни, посветени на Апостола.
Пред паметника на Васил Левски бяха поднесени венци и цветя на признателност от народния представител Димитър Николов, от името на кмета на Общината Николай Рашков, от председателя на Общинския съвет Огнян Стоянов, от военно формирование 22 790, от общинските организации на военноинвалидите, офицерите и сержантите от запаса и резерва, Българския антифашистки съюз и Сдружение „Човеколюбие“, от политически партии, училища, детски градини, неправителствени организации и много граждани.
Годишнината от гибелта на Васил Левски  ще бъде отбелязана с различни инициативи и в селища на Община Горна Оряховица.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени