2.8° C
Предимно облачно
toggle

Горнооряховски деца и пожарникари се забавляваха заедно на 1 юни

01 юни 2022
image

След двугодишно прекъсване служителите на РСПБЗН в Горна Оряховица възобновиха традицията и отново отвориха врати за децата на 1 юни. В Деня на детето малчугани и пожарникари се забавляваха заедно с различни демонстрации на пожарна техника. Служителите, в партньорство с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Горна Оряховица бяха организирали незабравим празник за децата. Малчуганите от ДГ „Елена Грънчарова“ пък бяха подготвили кратка програма, за да поздравят пожарникарите. Отличени бяха и най-добрите малки художници в конкурса на тема „С очите си видях бедата“. При нас пристигнаха много рисунки, на които децата са изобразили действията на огнеборците и спасителите, за което им благодарим. Заедно с председателя на Сдружение ГоАрт Роза Абаджиева отличихме някои от творбите, които грабнаха вниманието на журито.
На трето място в първа възрастова група е класирана рисунката на 8-годишната Теодора Стефанова от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Горна Оряховица. Второто място е за 8-годишния Йоан Бобонков от ОУ „Иван Вазов“, а трета е 9-годишната Цветелина Колева от същото училище.
Във втора възрастова група третото място е за Тодор Петров на 13 години от СУ „Вичо Грънчаров“. Втора е класирана рисунката на Вивиан Бонева  - на 10 години от ОУ „Иван Вазов“. Победител в тази възрастова група е 13-годишната Цветиана Иванова от ОУ „Елин Пелин“ – Първомайци.
Едно от картините е впечатлила особено журито, тъй като авторът е видял бедствието в друг аспект, а не в буквалния смисъл. Затова и комисията е присъдила индивидуална награда на шестокласничката Никол Станева от ОУ „Елин Пелин“ в Първомайци.
Победителите в конкурса получиха наградите си от кмета на Общината инж. Добромир Добрев и началника на РДПБЗН – Велико Търново комисар Красимир Кръстев.
Всички детски рисунки са подредени в изложба в сградата на пожарната служба.
Празникът продължи с демонстрация на пожарна техника с участието на служители и техника от РСПБЗН – Горна Оряховица, РСПБЗН – Велико Търново, Сектор Оперативни дейности, както и Доброволното формирование „Раховец“.
С изключителен интерес малчуганите наблюдаваха как се спасява пострадал от висока сграда, как се гаси пожар, колко високо се издига подвижната пожарникарска стълба. Най-голяма веселба настана, когато пожарникарите изрисуваха с водни струи българският трибагреник и разбира се пуснатите сини лампи и сирени на противопожарните автомобили.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени