2.8° C
Предимно облачно
toggle

Горнооряховски випускници се запознаха с условията на обучение в Медицински университет - Варна и възможностите за реализация в родния град

08 март 2024
image

Медицината е една от най-бързо развиващите се науки и професии в света, а в следващите години този факт ще е още по-осезаем. Това каза управителят на горнооряховската МБАЛ „Св. Иван Рилски“ д-р Иван Иванов по време на среща с випускници, организирана от Община Горна Оряховица. Срещата бе част от поредица събития на местната администрация, целящи да подкрепят горнооряховските млади хора при избора на посока за бъдещото им развитие.

Този път бе представена медицинската професия и възможностите за изучаване на медицински специалности.
Присъстваха представители на Медицински университет – Варна и филиала му във Велико Търново, както и на горнооряховската болница. В голямата Зала 1 на Общината, където се проведе срещата присъстваха също зам.-кметът на Горна Оряховица Петя Иванова, ръководителят и служители от отдела по хуманитарни дейности.

4 момичета от последния випуск на великотърновския филиал на ВУЗ-а вече са започнали работа в МБАЛ „Св. Иван Рилски“, информира зам.-директорът на филиала Даниела Тасева. Две от тях – акушерката Румина и медицинската сестра Людмила също бяха в залата, за да споделят от първо лице впечатления и опит с младежите.
Двете бяха единодушни с директора на болницата д-р Иван Иванов, че горнооряховското лечебно заведение е в крак със съвременните постижения и тенденции в медицинската наука. И че е налице дефицит на здравни специалисти.
„Тук имаме диагностични и лечебни методи, които се правят в университетски и високопрофилни болници в страната. Нуждаем се от млади кадри, които искат да работят със съвременна техника и да постигат удовлетворение“, допълни д-р Иванов.

Пред випускниците от горнооряховските училища бяха представени подробности за различните специалности, които се изучават в МУ – Варна. Бяха разисквани административни въпроси, детайли по провеждането на кандидатстудентски курсове и изпити, и др.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени