2.8° C
Предимно облачно
toggle

Гост инструктор от Канада идва за втория Зумба фестивал в Горна Оряховица

18 май 2022
image

Втора поредна година Горна Оряховица ще бъде домакин на Зумба фестивал, който ще се проведе на празника на града – 29 май.
По време на фестивала ще се проведе и мастър клас с Zumba instructor and Salsa Zumba Jammer Jivka G. MacKenzie
Събитието е организирано от „Блуминг спортен център“ с изключителната подкрепа на Община Горна Оряховица и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. То е напълно безплатно за всички жители и гости на града и е част от празничната програма по повод празника на Горна Оряховица.
Почитателите на зумбата ще могат да се докоснете и до енергията на гост инструкторите Любка Здравкова от София, Станимир Иванов ( Миро) от Варна, Васи Маринова- Късева и още гост инструктори от цялата страна.
Водещ на събитието ще е Пламен Сано зумба - инструктор и част от екипа на „Блуминг спортен център“. Домакини инструктори са Елеонора Маркова, Росица Карамочева и Даяна Дянкова
ПРОГРАМА:
10,30 ч. - 11,00 ч. - Откриване и Zumba Kids - изключително забавни танци и игри за най-малките, а и за всички гости на фестивала и града.
11.00 ч.- 12.00 ч. - Master class с Jivka G. MacKenzie. Един час изпълнен с много авторски хореографии, които ще представи гостенката от Канада
12.00 ч. - 13.30 ч. - Zumba маратон. По време на този час на сцената ще излязат гост инструктори от цялата страна, като всеки един от тях благодарение на своя автентичен стил ще потопи участниците във фестивала в магията на зумба фитнес по един уникален и забавен начин.
13.30 ч. - Закриване
Зумба е фитнес програма, създадена от колумбийския танцьор и хореограф Алберто "Бето" Перез (Beto Perez) през 90-те години на ХХ век. Зумба съчетава елементи на танци, аеробика и фитнес. Най-често хореографиите включват движения от самба, меренге, салса, хип-хоп и регетон, които често се изпълняват заедно с фитнес упражнения. Популярността на зумба нараства много бързо през последните години, като близо 14 милиона души от повече от 151 страни посещават седмични зумба класове.
Зумба е движение, музика и много забавление. Чрез зумба се движиш и грижиш за здравето си по един много приятен и лесен начин и е подходяща тренировка за всяка възраст. Точно за това искам повече хора в нашия град да се докоснат до тази емоция, споделя Елеонора Маркова – собственик на „Блуминг спортен център“.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени