2.8° C
Предимно облачно
toggle

Инж. Добромир Добрев откри обновената спортна площадка в горнооряховското ОУ „Св. Паисий Хилендарски“

14 юни 2023
image

Кметът на Общината инж. Добромир Добрев откри обновената спортна площадка в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Горна Оряховица. Заедно с него лентата преряза и директорът на училището Авелин Драганчев. Няма как да не съм щастлив, когато се открива спортен обект. Знаете, че за ръководството на Общината спортът е един от приоритетите и се стараем да намираме финансиране за обновяване на спортната инфраструктура и развитието на различните спортове. Освен тази площадка, усилията ни са насочени и към обновяване на сградата на училището. Виждам колко лъчезарни деца има тук и те заслужават да се обучават в модерна и приятна учебна среда, каза при откриване на площадката инж. Добрев. Градоначалникът пожела на децата от новата спортна площадка да излезе поне един бъдещ шампион на страната.
Благодарност за подкрепата от страна на Община Горна Оряховица изрази и директорът Авелин Драганчев.
Обновената спортна площадка се намира на мястото на старото училищно игрище. Теренът е изцяло преасфалтиран, нанесена е маркировка и са монтирани съоръжения за различите видове спорт – баскетбол, волейбол и футбол. Финансирането е на стойност 166 хил. лв. и е осигурено от МОН.
Предстои и обновяване на сградата на училището по проект за енергийна ефективност, който ще се финансира по Националния план за възстановяване и устойчивост.
След откриването на спортната площадка, започна и приятелски футболен мач между отборите на седмокласниците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ и ученици от ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров“. Имаше и демонстрации на баскетбол, волейбол, таекуондо и изпълнения на училищния фолклорен състав.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени