2.8° C
Предимно облачно
toggle

Инж. Добромир Добрев се срещна със заместник-министъра на транспорта Илия Илиев

11 февруари 2022
image

Кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев се срещна със заместник-министъра на транспорта Илия Илиев, в чийто ресор е жп транспортът. Зам. министърът бе придружен от генералния директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ Златин Крумов и Веселин Василев – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Железопътна администрация“.
По време на срещата, на която присъстваха и зам. кметът инж. Деница Коева и председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов бе дискутирано развитието на железопътния транспорт. Коментирани бяха инвестиционните намерения на транспортното министерство, касаещи територията на община Горна Оряховица – гаров площад, жп инфраструктура и др. Акцент в разговорите бе изграждането на интермодален терминал в Горна Оряховица. На срещата стана ясно, че ще се работи за по-бърза реализация на набелязаните от Министерството на транспорта инвестиционни намерения.
За Община Горна Оряховица е изключително важно развитието на железницата и запазването на града като център на жп транспорта в Северна България, отбеляза инж. Добромир Добрев.
Кметът запозна гостите с новия Общ устройствен план на общината, в който е заложено развитието на железницата и изграждането на интермодален терминал. Общината е отворена да помага за реализиране на инвестициите, заложени в плана на транспортното ведомство, касаещи Горна Оряховица, каза още инж. Добромир Добрев.
След разговора, кметът, заедно с гостите разгледаха мястото, което Общината предлага да се изгради интермодален терминал.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени