2.8° C
Предимно облачно
toggle

Изграждат нов търговски център в Горна Оряховица, в който влизат известни вериги

28 февруари 2020
image

Нов търговски център се предвижда да бъде изграден в кв. „Пролет“ в Горна Оряховица. Инвеститор е „Новотехпром“ ООД - Стара Загора. През миналата година фирмата е закупила имот на ул. „Васил Левски“. За да осъществи намеренията си, инвеститорът предлага да купи още един парцел от Общината, който до сега е отреден за изграждане на гаражи. Дружеството поема ангажимент да закупи парцела с тежестите и да построи гаражи на собствениците.
Инвестиционния проект бе внесен и разгледан на сесия на Общинския съвет и бе подкрепено от общинските съветници. Той предвижда изграждане на Търговски комплекс, в който да се предлагат повече и различни стоки и услуги за по-голямо удобство на клиентите. В напреднала фаза са преговорите с търговски вериги от различни сектори. Планирано е обектът да бъде изграден с обща търговска площ около 4 000 кв. м., както и изграждане на достатъчно паркоместа, включително и подземен паркинг.
Това е една мащабна и амбициозна инвестиция, която се предвижда да бъде направена в Горна Оряховица. Тя ще бъде изцяло в полза на гражданите. Желанието на инвеститора е до края на годината търговският център да бъде изграден, коментира кметът на Общината инж. Добромир Добрев.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени