2.8° C
Предимно облачно
toggle

Кметът Николай Рашков: "От тук нататък ще има пълна прозрачност и по-добро финансиране на спорта"

07 февруари 2024
image

Отговорността за спорта и спортните съоръжения, която досега беше на Общинското предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“, от тук нататък ще бъде на кмета. Това каза при среща с представители на спортните клубове от общината кметът на Горна Оряховица Николай Рашков.
„Причината да вземем решение за закриването на това предприятие е, за да избегнем посредника по преминаването на едни финансови средства. От тук нататък ще има пълна прозрачност, като при това ще успяваме да се грижим по-добре за общинската спортна база“, каза Николай Рашков. С оптимизирането на разходите ще се оптимизира и финансирането на клубовете, а наред с това Общината ще бъде пряко ангажирана с привличането на спонсориращи фирми, по думите на кмета Рашков.
На срещата той информира, че повече от 90% от хората, наети в ОП „МДСИП“, ще запазят работата си, като ще преминат на позиция директно в общината, вместо през второстепенния разпоредител.
Кметът още веднъж приветства обединението на клубовете по акробатика и призова за такъв модел на разбирателство във всички спортове.
В разговорите участваха също заместник-кметовете Петя Иванова и Даниел Божанков, и Николай Илиев от спортната комисия към ОбС.
Пред клубовете бяха представени новият главен специалист „Младежки дейности и спорт“ в общината Марина Митева и Петя Пулова, която заема позицията на старши специалист „Младежки дейности, спорт и туризъм“.
Нова общинска наредба за спорта предстои да бъде изготвена, работи се и за изсветляване дейността на комисията, разглеждаща документите за финансиране на клубовете, стана ясно по време на срещата. Разгледани бяха редица текущи въпроси, като за идната седмица е насрочена нова среща с представители на клубовете, за да бъде изготвен график за използване на спортната зала.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени