2.8° C
Предимно облачно
toggle

Любители на престижната британска марка автомобили „Ягуар“ се дадоха среща в Горна Оряховица

15 юли 2023
image

26 автомобила бяха показани по време на националната фен среща на любителите на престижната британска марка „Ягуар“ в Горна Оряховица. На паркинга пред летния театър бяха представени автомобили от София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Разград, Плевен, Самоков, Враца и други градове на страната.
Организаторът Здравко Здравков е от Варна, но е избрал Горна Оряховица за място на срещата, защото се намира в центъра на България, за да е удобно за всички. Поканата му бе уважена от много фенове. Немалък бе и интересът от страна на горнооряховчани.
Най-старите участващи автомобили са произведени 1988 г., най-новият е от 2022 г.
Изложените коли бяха оценявани по категории от жури, а призьорите получиха уникални статуетки, изработени от автомобилни части. Категориите са Classic cars, X 300¬/308, X-Type, S-Type, Modern cars.
Наградите бяха връчени от кмета на Общината инж. Добромир Добрев, който благодари на организаторите, че са избрали Горна Оряховица за провеждане на срещата. Той също получи награда с благодарности за партньорството и подкрепата.
Специална награда имаше и за Милен Мъглов от Горна Оряховица, чийто Vending club осигури безплатни напитки за участващите в срещата.
Освен професионалното жури, зрителите също имаха възможност да гласуват за автомобила, който най-много ги е впечатлил. Така бе избрана и колата на публиката – „Ягуар“ XJL. Автомобилът е произведен през 2015 г. и е собственост на Константин Паликаров от Стара Загора. Младежът грабна и приза на журито в категория Modern cars. Константин притежава автомобила от малко повече от година, но въпреки, че често сменя колите си, не мисли скоро да се разделя с „Ягуар“-а. Когато купил колата тя бяла, но сега тя вече е матово тъмно зелена наподобяваща „британското състезателно зелено”, разработено от Jaguar и станало нещо като фирмен цвят.
По време на срещата официалният вносител на марката МОТО ПФОЕ предостави за тест драйф електрически автомобил Jaguar I-PACE, който бе избран от 64 журналисти от авторитетното автомобилно списание Auto Bild за кола на годината през 2019г.
Националната фен среща бе подкрепена от Община Горна Оряховица, MOTO ПФОЕ, Vending club и Astral Chef’s.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени