2.8° C
Предимно облачно
toggle

МБАЛ "Св. Иван Рилски" отново получи голямо дарение от холандската фондация за социална подкрепа

20 декември 2019
image

Четвърти поред ТИР с дарения от холандската фондация SMHP “Медицинска и социална подкрепа за Източна Европа” пристигна в началото на седмицата в МБАЛ “Свети Иван Рилски”в Горна Оряховица.
Дарението е на стойност около 15 хиляди лева и съдържа 36 броя легла, матраци, дюшеци, 50 броя болнични шкафчета, апарати за кръвно налягане, инвалидна количка, проходилка, кашон с еднократни тръби за кислород, санитарно- хигиенни материали, както и посуда за хранене на пациентите. Дарените мебелировка и консумативи вече са разпределени по всички отделения.
Припомняме, че през април т.г. организацията дари линейка и мобилен ехограф, а стойността на даренията в двата тира, изпратени преди това, надхвърля 86 945 лева, посочи управителят на болницата д-р Иван Иванов.
Благодарение на благотворителите от Холандия болницата се сдоби и с матраци, електрически колички за пациенти, монитори, болнични легла, електроножове, електрокардиографи, перфузионни и инфузионни помпи, подемници с батерии, подвижни шкафове, мобилни носилки и др.
Организацията от години подпомага социални и здравни заведения в държави от Източна Европа като Полша, Румъния, Молдова, Украйна и България. От пролетта на 2019 г., холандските благотворители трайно подпомагат и общинската болница в Горна Оряховица

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени