2.8° C
Предимно облачно
toggle

Над 130 изпълнители от България и Румъния идват в Горна Оряховица за Международния конкурс за популярна песен „Нова Музика”

16 май 2022
image

130 вокални изпълнители от 25 града в страната и от Румъния ще вземат участие в ХVІ-то издание на Международния конкурс за популярна песен „Нова Музика”. Песенният форум ще се проведе на 21 и 22 май в Горна Оряховица. Конкурсът се организира от Община Горна Оряховица и НЧ „Напредък - 1869” и се провежда под патронажа на Министерството на културата.
Тази година се очакват 90 индивидуални участници от Варна, Бургас, Велико Търново, София, Добрич, Шумен, Пловдив, Търговище, Карлово, Каспичан, Русе, Сопот, Сливен, Панагюрище, Попово, Ловеч, Велинград, Полски Тръмбеш, Дебелец, Нови пазар, Севлиево, Казанлък, Разград, Ямбол и Горна Оряховица, както и 40 участници в камерни форми и вокални формации.
Според статута на конкурса „Нова музика” участниците се явяват в 2 категории.
Първа категория – индивидуални изпълнители, разпределени в 4 възрастови групи – 5-9 години, 10-13, 14-17, и 18-25 години.
Втора категория – вокални формации в две възрастови групи- първа до 12 години и втора от 13 години.
Изпълненията на участниците ще се оценяват от жури с председател Милена Добрева – вокален педагог в Национално музикално училище гр. Бургас, създател и ръководител на вокален ансамбъл „Фортисимо“, който представя достойно България на международни и национални форуми. В състава на журитетната комисия влизат още Валентин Мунтеан – композитор от Румъния, декан на катедра „Музика“ в Университета в Брашов и Георги Янков - български поп и джаз изпълнител и вокален педагог, създател и ръководител на Вокален състав „Мастърпийс“.
Конкурсната програма през първия ден ще започне в 9.45 ч. Официалното откриване е насрочено за 12.00 ч.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени