2.8° C
Предимно облачно
toggle

Над 2000 души аплодираха Веселин Маринов на първия концерт в обновения Летен театър на Горна Оряховица

23 май 2023
image

Над 2000 души изпълниха амфитеатъра за първия концерт на сцената в обновения Летен театър и НЧ „Братя Грънчарови – 2002“ в Горна Оряховица. Публиката не се притесни от рукналия по време на концерта пролетен дъжд и аплодираше изпълнителите, а пъстротата на чадърите придаваше допълнителен колорит на вечерта.
Първи на сцената излязоха горнооряховски таланти от различни вокални школи – „Гласове“ на Стелияна Христова, „Мама мия“ на Емилия Пенчева, „Мюзик саундс“ на Стела Дойкова и звездни солисти от школата на Аделина Колева. По време на техните изпълнения, кадри на видеостена на сцената показваха реализираните в Горна Оряховица през последните няколко години проекти от инвестиционната програма и как се е променила визията на града.
След изпълненията на младите таланти кметът инж. Добромир Добрев анонсира първата гост-звезда на сцената на новия Летен театър. „Той е мой много добър приятел, наш земляк и голям музикант. Още преди година съм го поканил за първия концерт на тази сцена и той изпълни обещанието си е с нас тази вечер. Така инж. Добрев покани на сцената Веселин Маринов. Последва почти час и половина, в който заедно с него пееше и танцуваше цялата публика. А Веселин Маринов не спираше да хвали новият летен театър и цялостното преобразяване на Горна Оряховица. Няма по-хубав летен театър в България, казвам го с опита си от над 40-годишна концертна дейност из цялата страна, увери той и след всяко изпълнение аплодисментите ставаха все по-бурни. Звездата изпя на сцената, не без участието на публиката едни от най-големите си хитове. Разбира се финалът бе със „За теб, Българийо“, когато на видеостената се „развя“ и българското знаме.
Днес отново от 19.00 ч. вечерта ще започне с изпълнения на горнооряховски фолклорни състави. На сцената ще излязат хорът и оркестърът на Фолклорен ансамбъл „Сидер войвода“ при НЧ „Напредък – 1869“, Вокална група „Герана“ при Центъра за подкрепа за личностно развитие и Фолклорните състави на домакините от НЧ „Братя Грънчарови – 2002“. След тях гостите от Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ ще покажат на горнооряховска публика танцовият спектакъл „Осмото чудо“.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени