2.8° C
Предимно облачно
toggle

Напусна ни Йордан Ангелов

06 януари 2023
image

На светлия празник Богоявление своя небесен път пое Йордан Ангелов. Човек с голямо сърце и широка душа. Може би затова Господ избра да го повика при себе си точно на Йордановден.
Роден на 5 октомври 1940 г. в Горски горен Тръмбеш. И до последно остана свързан с малкото, но много живо горнооряховско село. Два мандата е кметски наместник – от 2003 г. до 2011 г. и шест мандата член на читалищното настоятелство на НЧ „Просвета-1906” в селото. Дългогодишен член е на Епархийския съвет към Великотърновската митрополия и на църковното настоятелство на храм „Св. Иван Рилски“ в Горски горен Тръмбеш. „Нашата църква пази частици от мощите на Св. Иван Рилски, Св. Мина и Св. Харалампий. Храмът ни излъчва особена енергия, тук се зареждаш винаги положително и чувстваш спокойствие и смирение“, казваше приживе Йордан Ангелов.
Горски горен Тръмбеш днес се раздели с една светла личност, меценат, духовен наставник, човек, милеещ за родния край, който безвъзмездно и безкористно помагаше за развитието на духовността.
В лицето на Йордан Ангелов Община Горна Оряховица изгуби голям и всеотдаен приятел. Намираше блага дума за всеки и беше винаги усмихнат. Сърцето му биеше за всички и всички го обичаха и уважаваха.
Нека бъде светъл пътят му към вечността! Мир на душата му!
Опелото ще бъде на 7 януари (събота) от 11.00 ч. в църквата „Св. Иван Рилски“ в Горски горен Тръмбеш.
 
Ръководството на Община Горна Оряховица изказва най-искрени съболезнования на семейството, близките и приятелите на Йордан Ангелов.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени