2.8° C
Предимно облачно
toggle

Николай Рашков: Да си пожелаем идните поколения да вземат пример от нас така, както ние се вдъхновяваме от предците ни

29 май 2024
image

Всички да дават най-доброто от себе си, във всеки един момент, призова в приветствието си по повод празника на Горна Оряховица кметът Николай Рашков. „Да си пожелаем следващите поколения да черпят от нас вдъхновение за добрите си дела, както ние се вдъхновяваме от нашите предци“, обърна се към присъстващите граждани и официални гости кметът.
Вечерта в празничния 29 май пред сградата на Общината в Горна Оряховица се състоя церемония по тържествено издигане знамето на града.
Това направиха Николай Рашков и председателят на ОбС Огнян Стоянов, под звуците на химна на Горна Оряховица. Песента се казва „Хор на сътворението“ и е подарена от композитора и пианист проф. Виктор Чучков – горнооряховчанин и почетен гражданин на родния си град.
Благослов към всички отправи Негово високопреосвещенство великотърновският патриарх Григорий.
На провела се по-рано тържествена сесия на Общинския съвет бяха връчени отличията на заслужили горнооряховчани с принос към града и общината. Обявен беше и новият почетен гражданин на Горна Оряховица – историкът Елза Гарабетян. Отличията връчи кметът Николай Рашков.
Ръководеното от председателя на Общинския съвет Огнян Стоянов заседание беше уважено от официални гости и граждани.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени