2.8° C
Предимно облачно
toggle

Нормално започна изборният ден в община Горна Оряховица

29 октомври 2023
image

Изборният ден в община Горна Оряховица започна нормално във всички секционни комисии. Има няколко закъснели или неявили се членове на СИК, но те се заместват веднага от Общинската избирателна комисия и това не се отразява на изборния процес.
38 005 са имащите право на глас в общината. 26 358 са гласоподавателите в Горна Оряховица и 11 647 - в населените места от общината. В хода на изборния ден ще има промени в избирателните списъци, заради дописани, така че точният брой на избирателите ще се уточни след края на гласуването.
Гласоподавателите ще избират между 11 кандидати за кметове на община и 16 листи с общо 251 кандидати за общински съветници. Регистрираните кандидати за кметове в селищата са 39, като най-много са за Долна Оряховица – 6, а в Правда има само един кандидат.
67 са избирателните секции в общината, като една е подвижна за хора с увреждания, които не могат да стигнат до секция и една е в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ за лежащо болни. Във всички ще се гласува само с хартиени бюлетини днес.
Пет секции са определени за гласуване на избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването в Горна Оряховица.
Това са: секция №4 в Клуба на пенсионера на ул. „Вичо Грънчаров“ 19; секция №5 в СУ „Георги Измирлиев“; секция №14 в Клуба на инвалида на ул. Патриарх Евтимий“ №4; секция №16 във фоайето на Дирекция „Социално подпомагане“ и секция №25 в Туристическия информационен център в сградата на Общината.
Всяка от посочените избирателни секции разполага с достъпно място за паркиране на автомобили на избиратели с увреждания.
Заявки за помощ в деня на изборите, за избирателите с увредено зрение или със затруднения в придвижването могат да се правят на телефон: 0618/22150, както и на адрес: гр. Горна Оряховица, пл. „Георги Измирлиев“ № 5 - сградата на община Горна Оряховица, считано от 07:00 часа на 29.10.2023г.
Изборният ден приключва в 20 часа, ако няма хора през секцията и не по-късно от 21 часа.
   

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени