2.8° C
Предимно облачно
toggle

Облагородяват обществената среда в Драганово, Първомайци, Правда и Крушето със средства по ПУДООС

05 юни 2024
image

И през тази година Община Горна Оряховица се включи в инициативата за чиста околна среда на Предприятието за управление на дейностите по околната среда /ПУДООС/.
Ще бъдат финансирани трите подадени общински проекта по програмата „Обичам природата и аз участвам“. Стойността на всеки от тях е 15 000 лв., което е максимумът по съответната програма.
Средствата са по равно за селата Драганово, Първомайци и Правда, където основните дейности ще са насочени към подобряване на средата с монтаж на парково обзавеждане, пейки, кошчета за отпадъци, някои малки съоръжения.
Освен това ще се почистят прилежащите площи, ще се премахне вредната растителност, ще се засадят нови цветни видове. В някои от площадките ще бъдат монтирани фитнес уреди на открито, обясни зам.-кметът по ТСУ инж. Анелия Христова.
Собственото участие на общината ще се изразява в съпътстващите дейности, като почистване и облагородяване на пространствата.
С такъв проект по същата програма е кандидатствала и детската градина в село Крушето. Начинанието там ще бъде финансирано със 7 500 лева.
Инж. Анелия Христова апелира към гражданите, след доставката и монтирането на новата паркова мебел и другите придобивки, те да се опазват и използват по предназначение, за да се поддържа приветлива обществената среда.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени