2.8° C
Предимно облачно
toggle

Община Горна Оряховица кани младите хора на вдъхновяваща среща с плувеца Цанко Цанков, участник в едни от най-трудните състезания в света

04 февруари 2024
image

Среща с изключителния плувец и вдъхновяваща личност Цанко Цанков организира Община Горна Оряховица. 36-годишният Цанков е единственият българин, преплувал Гибралтарския проток и първият, преминал един от най-тежките плувни маршрути на планетата – повече от 35 километра в бурните ледени води на Тихия океан, от остров Санта Каталина до Лос Анджелис.
Цанко Цанков е преплувал това разстояние за малко повече от 10 часа. За постижението му от миналата година е направен 30-минутен филм, носещ името „Шампионът на Тихия океан“. Лентата ще бъде показана безплатно на горнооряховската аудитория.
Самият Цанков, който е носител на множество национални и световни награди в плуването, ще разкаже от първо лице за впечатляващите си постижения, за начините, по които калява волята и духа си и откъде черпи мотивация.
Срещата с него и прожекцията на филма ще се състоят на 12 февруари, от 12.00 ч. в Зала 1 на Община Горна Оряховица. Събитието е отворено за всички желаещи, а срещата с Цанко Цанков ще бъде особено мотивираща за младите хора.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени