2.8° C
Предимно облачно
toggle

Община Горна Оряховица организира информационна среща по програмата за саниране на жилищни сгради

10 януари 2023
image

На 13 януари (петък) от 17.30 ч. в Зала 1 на Община Горна Оряховица ще се проведе информационна среща по програмата за енергийна ефективност на жилищни сгради (саниране).
Допустими за кандидатстване са жилищни сгради, проектирани преди 26.04.1999 г. , в които броят самостоятелни обекти е най-малко 4 и принадлежат на повече от един собственик. За сградата, за която ще се кандидатства, трябва да бъде създадено Сдружение на собствениците по реда на Закона за управление на етажната собственост. За да кандидатства Сдружението на собствениците, трябва за сградата да бъде изготвено енергийно и техническо обследване от лицензирана фирма. Общината и Сдружението подписват партньорско споразумение, като Общината има задължение да придвижи документацията на Сдружението до МРРБ.
Окончателните насоки за кандидатстване, както и отговори на въпроси, свързани с програмата за саниране са публикувани ТУК
На сайта на Община Горна Оряховица също ще бъде създаден сектор, където ще се публикува текуща информация по програмата.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени