2.8° C
Предимно облачно
toggle

Община Горна Оряховица подкрепи Националната телефонна линия за деца 116 111

13 октомври 2022
image

Банер, водещ до страницата на Националната телефонна линия за деца 116 111 е поставен на официалния сайт на Община Горна Оряховица. Така Общината се присъединява към призива на НСОРБ за популяризиране и постигане на максимална публичност и достъпност на линията. Чрез нея децата и възрастните, които са загрижени за тях, могат да бъдат изслушани, консултирани и подкрепени от доказани професионалисти анонимно, безплатно, 24 часа, 7 дни в седмицата.
Консултантите, които отговарят на позвъняванията са психолози и педагози. Те са специалисти с богат опит в работата с деца и семейства. Готови са да изслушат и да подкрепят обаждащия се, а споделеното на линията остава поверително.
Националната телефонна линия за деца 116 111 е най-бързата възможност за подаване на сигнал за дете в риск, тъй като  има изградена връзка с Националната система 112, отделите за „ Закрила на детето“ в цялата страна, РУ на МВР, РУО към МОН и др.
Всяко дете, което търси подкрепа и иска да бъде изслушано, може да се свърже денонощно с Националната телефонна линия за деца 116 111. Всеки човек, който е загрижен за дете или е свидетел, че то е в риск, може да се свърже с телефон 116 111.
От месец юни 2021 година, ДАЗД е официален член на Глобалната мрежа от национални телефонни линии за деца – Child Helpline International (CHI), която е представена в 139 държави и има 166 членове.

Националната телефонна линия за деца 116 111 

 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени