2.8° C
Предимно облачно
toggle

Общината ще осигурява храна на дежурните полицейски патрули, регулиращи движението между Горна Оряховица и Велико Търново

24 март 2020
image

От 25 март Община Горна Оряховица ще осигурява храна на дежурните полицейски патрули, регулиращи движението между Велико Търново и Горна Оряховица. Мярката за ограничаване на движението от и до областните градове беше въведена с министерска заповед. Храната, която ще получават дежурните полицейски патрули ще се приготвя и доставя от Домашен социален патронаж. Винаги сме работили в много добро сътрудничество с РУ на полицията в Горна Оряховица. Откакто бе въведено извънредното положение съвместната ни работа стана още по-интензивна. Полицаите, заедно с лекарите са на първа линия, затова нашата цел е да им осигурим поне едно малко удобство в нелеката им ежедневна служба. Осигурили сме вече преносима дървена къщичка, където е структуриран полицейският пост, а от утре ще им бъде доставена храна. В тази безпрецедентна за страната ни ситуация преди всичко трябва да бъдем хора и да си помагаме, коментира кметът на Общината инж. Добромир Добрев.
Припомняме, че Домашен социален патронаж от понеделник доставя храна на още 70 възрастни хора на 70 и над 70-годишна възраст, които са самотно живеещи без близки и роднини в населеното място.
Мярката е временна и се въвежда докато трае извънредното положение. Целта е да бъдат обхванати максимален брой самотноживеещи възрастни хора, за да се ограничи тяхното излизане навън.
Нуждаещите се възрастни хора могат да се обадят на телефон в Информационния център на Общината – 0882 165 369 – Добромира Енчева и да заявят 3 имена, постоянен адрес и телефон за връзка. Ако храната ще се доставя на настоящия адрес, трябва да се каже и той.

Снимка: Мирослав Маринов

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени