2.8° C
Предимно облачно
toggle

Общинска библиотека в Горна Оряховица за пореден път спечели проект за закупуване на нови книги

07 юли 2020
image

За пореден път Общинска библиотека Горна Оряховица спечели Проект по Програма на Министерството на културата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност”. Стойността на Проекта е 11 968 лева, като ще бъдат закупени 1149 библиотечни документи – 995 заглавия, от които 331 на български автори. Приоритет при работата по Проекта е обновяване на библиотечните фондове с цел насърчаване на интереса към книгата и четенето. Предварителната работа по Проекта е свързана с много задълбочено проучване на издателските каталози, изисква се търсене на оферти от издателства за получаване на отстъпки при закупуване на книгите. Ние предложихме списък с 98 издателства. Другото условие при кандидатстване е представяне на списъци с литература, което изисква изключително прецизна и продължителна работа по попълването на специфични данни. Основно в списъците сме посочили издания на български автори, на книги от препоръчителните списъци , на книги, предизвикващи най – голямо търсене от страна на читателите, коментира главният библиотекар Светлана Гъркова.
Досега при участие в проекти за закупуване на книги Общинска библиотека е получила 35 355 лева и е закупила 3 356 библиотечни документа. За всичко това, библиотеката получава подкрепата на Община Горна Оряховица и кмета инж. Добромир Добрев. Общинска библиотека се финансира от Община Горна Оряховица и през годините получава регулярна и значима финансова помощ за закупуване на нова литература.
В продължаващата в момента епидемична обстановка ,Общинска библиотека посреща своите читатели при спазване на строги правила за обслужване. Особено внимание обръщаме на децата и учениците, които отново посрещаме с фондове, актуални за съдържанието на препоръчителната литература за съответните класове, казва още Светлана Гъркова.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени