2.8° C
Предимно облачно
toggle

Общинският кризисен щаб заседава тази вечер

08 март 2020
image

Кметът на Общината инж. Добромир Добрев свика тази вечер общинския кризисен щаб след днешното заседание на Министерски съвет и заповедта на Министъра на здравеопазването. На заседанието присъстваха всички заместник-кметове, секретарят на Общината Анелия Димитрова, председателят на Общинския съвет Димитър Николов, управителят на МБАЛ „Св. Иван Рилски” д-р Иван Иванов, председателят на комисията по здравеопазване към местния парламент д-р Борислав Генчев, представители на Спешна помощ, РУП, РСПБЗН, експлоатационните дружества и др.
Общинският кризисен щаб разпореди превантивни мерки срещу разпространението на остри респираторни заболявания, както и във връзка със случаите на covid-19 в Габрово и Плевен. Превенцията е на базата на издадената днес заповед на Министъра на здравеопазването.
На територията на община Горна Оряховица се преустановяват посещенията на културни мероприятия и кино. Спортните мероприятия да се провеждат без публика. Преустановяват се всякакви мероприятия, в които участват деца. Ограничава се потокът на граждани в сградата на Общината. Обслужването им ще се извършва само в Центъра за информация и услуги и в отдел „Местни данъци”.
В детските заведения да се ограничи достъпът на родители навътре в сградите. Децата да се посрещат и изпращат в обособени за целта помещения. Общината ще обезпечи детските и социални заведения с необходимите количества маски и дезинфектанти.
До второ нареждане се преустановява дейността на пенсионерските клубове не територията на общината, клуба на инвалида, клуба на слепите, клуба на офицерите и сержантите от запаса и резерва.
На автобусните спирки, жп гарата и обществените места, където има по-голямо струпване на хора, ще бъдат поставени информационни материали с превантивни мерки.
Препоръчва се на автобусните превозвачи, поделение „Пътнически превози” ЕООД, големите търговски обекти да спазват указанията на здравните институции за дезинфекция.
Общинският кризисен щаб апелира към всички да спазват лична хигиена и да следват указанията на здравните институции.

# Прикачени файлове Тип Размер  
1 Протокол от заседанието на Общинския кризисен щаб 1,1 MB
2 Заповед на Кмета на Общината 494 KB
ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени