2.8° C
Предимно облачно
toggle

Оранжев код за интензивни валежи е издаден за 3 юли за област Велико Търново

02 юли 2024
image

Оранжев код за потенциално опасно време в някои области на страната издадоха за 3 юли (сряда) от Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението от втора степен е за краткотрайни интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки в 7 области (В. Търново, Габрово, Пловдив, Стара Загора, Смолян, Кърджали и Хасково). Сумарните количества за денонощие там ще са 40-65 mm.
За 10 области от Източна България предупреждението е от първа степен (жълт код) за краткотрайни, локално интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки. Там на места сумарните
количества на валежите ще са между 25 и 35 mm.
Днес след обяд в Западна и Централна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи. Количествата ще бъдат 5-25 mm, на отделни места в Северозападна България до 40-65 mm.
През нощта срещу сряда в Западна и Централна България валежите и гръмотевичните бури ще продължат. Има условия и за градушки. По-интензивни ще са явленията на места в Централна Северна и в Югозападна България. Там количествата на валежите ще са 20-35 mm, локално до 40-50 mm. В останалите райони от Западна и Централна България количествата ще са до 15 mm. В сряда краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки ще има главно в източната половина от страната и в Рило-Родопската област. Количества: в Централна България и Рило- Родопската област до 50 mm, в източните райони 5-20 mm.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени