2.8° C
Предимно облачно
toggle

От днес ледената пързалка в Горна Оряховица вече приема посетители

18 декември 2019
image

От днес отвори врати ледената пързалка в Горна Оряховица и въпреки пролетните температури, най-нетърпеливите вече могат да я ползват.
И тази година съоръжението е монтирано в кв. „Пролет”, близо до мултифункционалната спортна площадка. Кънки от 24 до 47 размер ще бъдат на разположение на любителите на зимното пързаляне. Малчуганите ще могат да ползват и тренажори. Ледената пързалка е австрийско производство и е с площ 200 кв. м. Технологията за охлаждане не е амонячна и е напълно безопасна. Системата работи с етиленгликол. Издържа на положителни температури до +15 градуса. Ледената пързалка е енергоспестяваща, напълно автоматично се саморегулира според климатичните условия. Техническата й поддръжка се осигурява от фирмата доставчик.
Съоръжението е осветено и може да се ползва от гражданите от 10.00 до 21.00 ч. За доброто настроение на любителите на кънки ще има и озвучаване на пързалката с приятна музика.
Ледената пързалка се стопанисва от Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”.
За ползването на ледената пързалка е изготвен правилник, както и график с часовете за сесии и почистване. Изготвена е и декларация за родители, които придружават децата си на пързалката и са без необходимата екипировка (кънки и др.). 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени