2.8° C
Предимно облачно
toggle

Отборът на „Феникс” (Ловеч) е победител във футболния турнир „Грабни Купата” в Горна Оряховица

23 май 2021
image

Отборът на „Феникс” (Ловеч) спечели футболния турнир „Грабни Купата”, чийто домакин през почивните дни бе Горна Оряховица. На финала тимът от града на люляците победи „Епъл” (Джулюница) с 2:1. Така двата отбора си спечелиха визи за големия финал с международно участие, който ще се проведе през септември в Албена. Трети останаха футболистите на МФК „Борово” (Габрово).
Надпреварата „Грабни Купата” събра 16 аматьорски отбора от региона. Турнирът се организира от „Асоциация спорт в свободното време” в осъществяването на проекта по програма „Еразъм +” на Европейския съюз са Европейската мрежа за развитие на футбола, Европейската федерация по минифутбол и др. Организаторите предпочетоха домакинството на Горна Оряховица, тъй като година градът е определен от АCES Europe за „Европейски град на спорта”.
Победителите „Феникс” (Ловеч) получиха купата от кмета на Общината инж. Добромир Добрев, който благодари на организаторите от „Асоциация спорт в свободното време” за гласуваното доверие турнирът да се проведе в Горна Оряховица. Надявам се, че всички са останали доволни от гостуването си в нашия град. Получи се един хубав спортен празник, каза още инж. Добрев.
Героят от САЩ`94 Ивайло Йорданов връчи купата за второ място на „Епъл” (Джулюница), а третите - МФК „Борово” (Габрово) получиха отличието си от заместник-кмета Стефчо Алипиев.
Организаторите връчиха награда за най-атрактивен играч на Георги Иванов от „Епъл” (Джулюница). Като най-добър вратар бе отличен Ивайло Тодоров от „Феникс” (Ловеч), а за най-добър съдия на турнира бе определен Андрей Андреев, на когото се паднаха най-тежките мачове, включително и финалният.
За отличната организация на турнира бе връчената награда за феърплей на Общинското предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви” в лицето на директора инж. Петя Богданова.
След Горна Оряховица, веригата от аматьорски турнири „Грабни купата” продължава с регионалните надпревари последователно в Монтана (29-30 май), София (5-6 юни) и Варна (12-13 юни). Големият финал е насрочен за 13-17 септември в Албена.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени