2.8° C
Предимно облачно
toggle

Песен за Горна Оряховица създадоха ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“

11 февруари 2021
image

Песен за Горна Оряховица създадоха ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Децата изненадаха с нея кмета инж. Добромир Добрев и председателя на Общинския съвет Димитър Николов. Двамата, заедно със заместник-кмета Пламен Мадемов, бяха в училището, за да връчат плакети и грамоти на момчета и момичета, отличени в обявения от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни конкурс „Вестители на доброто“.
Децата вложиха сърцата си в тази песен. Надеждата ни е, че тя ще бъде запазена за идните поколения, обърна се към инж. Добромир Добрев и Димитър Николов директорът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ инж. Маргарита Атанасова. Инж. Атанасова връчи на кмета и на председателя на Общинския съвет специална кутия, в която е съхранен целият процес по създаването на песента, нотите и текста й.
Идеята за песента се ражда в училището по повод 150-тата годишнина от обявяването на Горна Оряховица за град. Пандемията и въведените заради нея мерки отложиха представянето пред обществеността. Първи да я чуят имаха честта именно инж. Добромир Добрев и Димитър Николов.
Поздравления и благодарности за вас креативни и вдъхновяващи млади хора. Тази година Горна Оряховица е Европейски град на спорта и смятам, че песента може да звучи на различните спортни събития и да създава уникална атмосфера, обърна се към децата инж. Добрев.
За да сътворите тази песен, не е достатъчно да имате само творчески порив и ентусиазъм. Тя извира от сърцето и докосва. Пожелавам ви, където и да ви отведе животът, да носите нашия град в себе си, поздрави децата Димитър Николов.
Песента е дело на III „а“ и VII „а“ класове, с които работят преподавателите Цветанка Найденова и Йордан Димитров.  Двамата са в основата и на химна на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени