2.8° C
Предимно облачно
toggle

Пламен Камбуров е победител в тазгодишното планинско състезание „Раховец-Лясковец“

05 юли 2021
image

Пламен Камбуров е победител в деветото издание на планинското рали „Раховец-Лясковец“. Състезанието е втори старт от тазгодишния Планински шампионат на Автомобилна федерация на България. Победителят в първото за сезона състезание – „Българка”, спечели и изкачването към Петропавловския манастир.
36 пилоти стартираха в деветото издание на „Раховец Лясковец”, което тази година е втори старт в Планинския шампионат. Трасето е от Стадиона в Лясковец до Петропавловския манастир, е едно от най-атрактивните и най-техничните в България и затова привлича все повече участници. Организатори на Планинското изкачване са Автомобилна федерация на България, АСК „Етър Рейсинг Тим”, със съдействието на Общините Лясковец и Г. Оряховица и спонсори. До финала стигнаха 33-ма пилоти. Победител стана Пламен Камбуров от АСК „ЛВ-Авто Рейсинг Тийм“ с Шкода Фабия PC, с общо време 6:05,572. В Генералното класиране втори и трети са съответно Ивелин Йотков с БМВ Е30 и Искрен Веселинов с Хонда Сивик. Тодор Тодоров с VW Поло, който е автор на идеята за провеждането на състезанието в Лясковец, завърши втори в своя клас HC3 и шести в генералното класиране.
При отборното класиране победител е тимът на „Грийн Фокс Моторс“, втори и трети са АСК „Ефко Рейсинг Казанлък“ и АСК „Стара Загора“. При надпреварата за Купа „ЛАДА“ и тази година имаше представител на нежния пол. Единствената дама, която за втора поредна година участва в състезанието в Лясковец, бе Виляна Дякова от Аксаково. Именно за нея е победата в надпреварата за купа „Лада“, където грабна първото място, а в генералното класиране състезателката се нареди на достойното 24-то място. На церемонията по награждаването кметът на община Лясковец д-р Гецова връчи на Виляна Дякова от АСК „Флат Аут“ Специална награда - почетен плакет със знака на Община Лясковец. Наградата бе дадена на единствената състезателка в надпреварата, заради смелостта ѝ да се конкурира наравно с мъжете и да спечели първото място. Наградите купи за първо, второ и трето място, шампанско и подарък моторно масло за призьорите в различните класове, връчиха двамата кметове на общините организатори д-р Ивелина Гецова и инж. Добромир Добрев.

Сн. Община Лясковец
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени