2.8° C
Предимно облачно
toggle

Пожарникар и журналист показват в снимки лицето на трагедията от унищожителния земетръс в Турция и Сирия

07 март 2023
image

„Апокалипсис по Рихтер“ – под това заглавие пожарникар и журналист показват кадри, показващи лицето на трагедията от унищожителното земетресение в Турция и Сирия. Изложбата представя 40 фотоса от три града в епицентъра на труса, запечатани от спасителя Мирослав Маринов и оператора Пламен Иванов.
Младши инспектор Мирослав Маринов е старши спасител и служители от сектор „Специализирани оперативни дейности“ при Регионалната дирекция на „Пожарна безопасност и защита на населението“ Велико Търново, които участваха в единадесет дневна спасителна мисия след опустошителното земетресение в Турция в два от засегнатите градове – Бесни и Адъяман.
Пламен Иванов е видеооператор, член на Съюза на българските журналисти от 18 години. Работил е у нас и в чужбина, отразявайки важни световни събития за не една телевизия. В продължение на десет дни беше командирован от Нова телевизия в най-засегнатият район от земетръса в Турция – град Антакия, намиращ се на границата със Сирия.
Изложбата ще бъде открита на 16 март (четвъртък) от 18.00 ч. в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица.
Изложбата се реализира със съдействието на Община Горна Оряховица, Съюза на българските журналисти във Велико Търново, Фотостудия „Зенит“, tritegrada.eu, Нова ТВ, ГД "ПДЗН".

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени