2.8° C
Предимно облачно
toggle

Празничното дефиле на абитуриентите налага временна организация на движението в централна градска част на 26 и 27 юни

25 юни 2020
image

Абитуриенти от Горна Оряховица ще дефилират по червен килим на 26 и 27 юни. Жестът към младите хора да се почувстват истински звезди е от страна на Община Горна Оряховица, която въпреки пандемията, за поредна година организира специалното изпращане. Всички дванадесетокласници получиха по традиция и празнично послание на кмета на Общината инж. Добромир Добрев към тях.
На 26 юни ще бъде празничното дефиле на абитуриентите от ПГЛПИ „Атанас Буров“. То ще започне от 18.30 ч. Дванадесетокласниците ще дефилират в пространството между читалище „Напредък - 1869” и сградата на Общината.
Заради дефилето, ще бъде наложена временна организация на движение на автомобилите. На 26 юни от 17.30 ч. ще бъде спряно движението на автомобилите в участъка от НЧ „Напредък – 1869“ до кръстовището срещу Общински пазари, както и участъка по ул. „Свети Княз Борис І“ от кръстовището с ул. „Елена Грънчарова“ до кръговото кръстовище.
На 27 юни по червения килим ще преминат абитуриентите на СУ „Георги Измирлиев“, СУ „Вичо Грънчаров“, ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“ и ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“. За да бъде избегнато струпване на голям брой хора в центъра на града и да се спазят противоепидемичните мерки, учениците от всяко училище ще дефилират в различен час.
Първи – от 18.00 ч. по червения килим ще преминат дванадесетокласниците на СУ „Георги Измирлиев“. След оттеглянето на учениците и автомобилите им, в 18.45 ч. е дефилето на зрелостниците от СУ „Вичо Грънчаров“. В 19.15 ч. по червения килим ще преминат абитуриентите на ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“ и от 19.45 ч. ще дефилират учениците на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“.
На 27 юни временната организация на движението в централната градска част ще бъде наложена от 17.00 ч. Затворени за движение ще бъдат: ул. „Цар Освободител“ в участъка й от „19 февруари“ до кръстовището срещу Общински пазари; ул. „Георги Измирлиев“ – от кръстовището й с ул. „Ангел Кънчев“ до кръстовището с ул. „Цар Освободител“ и ул. „Св. Княз Борис І“ от кръстовището с ул. „Елена Грънчарова“ до кръговото кръстовище.
Движението ще бъде възстановено след приключване на празничното дефиле на абитуриентите.

Снимка: Община Горна Оряховица - архив

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени