2.8° C
Предимно облачно
toggle

Приключи ремонтът на родилно отделение в МБАЛ „Св. Иван Рилски“

10 февруари 2020
image

Приключиха ремонтните работи по покрива над родилно отделение в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица, както и ремонта на самото отделение. С това завърши и вторият етап от ремонтно-възстановителните работи на покрива на южното крило на болницата. Комисия от Общината днес прие обекта от фирмата изпълнител „Интерхолд“ ЕООД – София. Ремонтираното отделение бе посетено от кмета инж. Добромир Добрев и заместник-кметът инж. Деница Коева. Те бяха посрещнати от управителя на болницата д-р Иван Иванов, както и от старшата акушерка Снежана Белчева.
Средствата, с които се извърши втория етап от ремонта са отпуснати от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС и са в размер на 580 хил. лв. с ДДС.
Освен покрива, с тези пари е подменена старата дограма на прозорци и врати, направени са окачени тавани, боядисани са помещенията в отделението. Подменени са също осветителни тела, фаянса и санитарното обзавеждане, сменени са радиаторите и са поставени нови подови настилки.
Предстои почистване и мебелиране на помещенията. В обновеното отделение ще има и нова система на организация – новородените вече ще бъдат заедно със своите майки в една стая веднага след раждането. Предстои обособяването и на кабинет, в който ще се консултират семейства с репродуктивни проблеми. Ще продължи и традицията на „Дни на отворените врати“ за бъдещи майки. От началото на 2020 г. в отделението на горнооряховската болница са се родили 33 бебенца, съобщиха домакините.
Радвам се, че проектът за ремонт на покрива на болницата вече е реализиран и родилно отделение, както и АГО са вече обновени. За нас това е много важно, тъй като тук се ражда животът и тук нашите деца поемат първата глътка въздух. Сега приоритет за нас е и ремонтът на покрива над детско отделение, както и неговото обновяване. Продължаваме поетапно да инвестираме в здравното заведение, както сме го правили и досега, коментира инж. Добромир Добрев.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени