2.8° C
Предимно облачно
toggle

Разпределиха местата в секционните избирателни комисии в Община Горна Оряховица

22 февруари 2021
image

Общински лидери и представители на парламентарно представените партии и коалиции разпределиха полагащите им се места в секционните избирателни комисии в Община Горна Оряховица. Консултациите във връзка с предстоящите на 4 април избори за Народно събрание бяха свикани по покана на кмета инж. Добромир Добрев. Консултациите бяха ръководени от заместник-кмета Николай Георгиев.
Общо 66 секции ще отворят врати в деня на изборите в общината. В тях ще бъдат ангажирани общо 572 души - председатели, заместник-председатели, секретари и членове. 56 от секционните комисии ще бъдат 9-членни, 9 ще са 7-членни и 1 ще бъде 5-членна. Ще бъде разкрита една подвижна секция за гласуване на хора с увреждания и една подвижна секция за избиратели, поставени под карантина. Предвижда се също и още една резервна СИК за карантинирани.
Според квотното разпределение в секционните ръководства на комисиите ще влязат 66 представители на ПП ГЕРБ, 66 представители на ПП БСП, 28 – на ПП ДПС, 24 – на коалиция Обединени патриоти и 14 на ПП Воля.
На предстоящите избори няколко секции ще бъдат с променени места. Секция №19 от „Тих труд“ ще бъде преместена в помещение в МБАЛ „Св. Иван Рилски“. Секции 29, 30 и 31, които са се помещавали в ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, сега ще бъдат преместени в работилницата на училището. Промяната се налага заради ремонт на сградата на професионалната гимназия.
Политическите партии ще трябва да представят в общинска администрация списък с членовете на СИК, които желаят да бъдат ваксинирани. Тази информация ще бъде изпратена от общинска администрация до РЗИ – Велико Търново.
Информация във връзка с предстоящите избори Народно събрание се публикува на интернет страницата на Общината в секция „Избори 2021“.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени