2.8° C
Предимно облачно
toggle

С мач между „Светкавица“ и „Гръмотевица“ започна футболният турнир за трудови колективи за Купата на кмета на Общината

06 юли 2023
image

С демонстративен мач между женските отбори на „Светкавица“ и „Гръмотевица“ започна четиридневният турнир за трудови колективи за Купата на кмета на Община Горна Оряховица. Надпреварата ще продължи до 9 юли на изкуственото игрище над стадион „Локомотив“ в две фази: групова и финална.
Турнирът се провежда съвместно от Община Горна Оряховица и Зонален съвет на БФС Велико Търново. Участие в него заявиха 3 женски и 10 мъжки отбора. Учудващо по-активни бяха дамите и именно „Светкавица“ и „Гръмотевица“ бяха първите два тима записали се за турнира.
Турнирът бе открит от заместник-кметът Стефчо Алипиев в присъствието на шефа на Зонален съвет на БФС Велико Търново Бончо Генчев. И двамата пожелаха на футболистите положителни емоции, срещи без контузии и много голове.
След краткото откриване започна и сблъсъкът между „светкавиците“, водени от Анелия Токмакчиева и „гръмотевиците“, начело с Мирослава Георгиева. Двата отбора бяха облечени в красиви екипи, за което благодарят на своите спонсори от „Делта гард“ и „Империал“. Не по-малко атрактивна и емоционална бе и срещата по между им. И двата отбора имаха свои фенове, които ги подкрепяха отстрани на терена със скандирания и специално изработени плакати.
Тимът на „Светкавица“, бе съставен от дами, работещи в социалните услуги на общината. Честта на „Гръмотевица“, защитаваха представителки на общинска администрация. След двете полувремена от по двадесет минути, мачът завърши 0:0. Резултатът бе решен с дузпи, където по-добри се оказаха „гръмотевиците“. Мачът завърши 1:0 в тяхна полза.
След последния съдийски сигнал, дамите от двата тима засвидетелстваха подобаващо уважение на оператора Пламен Иванов, който на рождения си ден се погрижи двубоите от турнира да стигнат до всички, които искат да станат съпричастни на футболната емоция.
В петък „гръмотевиците“ ще излязат на терена отново в демонстративен мач с отбора на „БДЖ – ППП“ – Горна Оряховица. Срещата ще започне от 19.00 ч.
След женския двубой първата вечер, а турнира продължи със срещи между STATIC и Община Гора Оряховица, и NEW STARS и Община Стражица. Тимът на Община Горна Оряховица бе воден от заместник-кметът Григор Минков, а на вратата бе директорът на Историческия музей Пламен Мадемов. Двубоят бе изключително оспорван, но все пак тимът на STATIC надделя над представителите на Общината с 5:1. Не по-малко оспорван бе и другият мач. Срещата завърши с резултат 1:5 в полза на Община Стражица.
В следващите два двубоя на терена се срещнаха отборите на Solar Home Team и Локо „БДЖ“, които приключиха с резултат 4:1 и на Импулс и Юнифейс, които завършиха с почти баскетболния резултат от 11:1.
Последните две срещи бяха между ARETOS и STATIC, и между Образование и NEW STARS. И двете срещи завършиха с равни резултати - ARETOS и STATIC - 1:1 и Образование и NEW STARS - 2:2.
В петък турнирът продължава. От 19.00 ч е демонстративният мач между женските отбори на „Гръмотевица“ и „БДЖ – ППП“ – Горна Оряховица. В 20.00 ч. на трена излизат тимовете на ARETOS и Solar Home Team и на Образование и Импулс. В 21.00 ч. са срещите между Локо „БДЖ“ и Община Горна Оряховица и между Юнифейс и Община Стражица. Последни на терена в 22.00 ч. излизат STATIC срещу Solar Home Team и NEW STARS срещу Импулс.
Срещите ще се предават онлайн на фейсбук страницата на Община Горна Оряховица.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени