2.8° C
Предимно облачно
toggle

С впечатляващ концерт по повод 165-тата си годишнина СУ „Георги Измирлиев“ посрещна своя празник

20 април 2024
image

Много талант и трогателни моменти изпълниха голямата зала на Община Горна Оряховица на 19 април, за празничния концерт, по повод 165-та годишнина на СУ „Георги Измирлиев“ и в навечерието на рождения ден на училищния патрон.
С това бе поставена кулминацията на изпъстрените със смислени събития Измирлиеви дни, с които училището отбеляза впечатляващата годишнина.
Първокласничката Симона Панова постави началото на големия концерт с изпълнението на българския химн. С изявите си талантите на Гимназията буквално не позволиха на публиката да откъсне очи от сцената. С оглушителни аплодисменти бе посрещната и групата на пеещите учители, подкрепена от младия вокален талант Ерик Михайлов.
Официални гости на събитието бяха кметът Николай Рашков, председателят на ОбС Огнян Стоянов и зам.-кметът Петя Иванова – доскорошен заместник-директор на СУ „Георги Измирлиев“. В залата бяха бившият директор на училището Светла Драганова, представители на Регионалния инспекторат на образованието във Велико Търново, на институции, на учебни и детски заведения от цялата община, настоящи и бивши възпитаници на училището и др.
В сърдечното си слово кметът Николай Рашков се обърна към учениците: „Вие сте всичко и всичко е заради вас. Вашите учители са толкова взискателни, за да творите заедно чудеса. Мисията на създателите на това училище живее и днес чрез всички вас“. Той призова младите хора да не губят от времето си, защото на младини ученето е като дълбаене в камък – остава вечно, а в по-късна възраст е като чертаене в пясъка – всеки повей и всяка вълна може да го заличи. „Учете много, за да има какво да дадете на Отечеството и на света. Към всички някогашни и настоящи учители - поклон“, каза още Николай Рашков.
Кметът подари за училищната библиотека комплект луксозни издания с творби на Стефан Цанев и на свой ред прие от директорката Криси Аврамова плакет за подкрепата и доброто партньорство.,
„Горди сме, че след 165 години не сме предали заветите на тези, които с много вяра, положиха основите на нашето училище“, каза в своето слово директорът Криси Аврамова.
Носител на тазгодишната награда „Георги Измирлиев“ е ученикът Мартин Веселинов, отличен за принос към популяризиране доброто име на училището и за многото постигнати успехи в различни направления.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени