2.8° C
Предимно облачно
toggle

Самодейни групи отбелязаха с концерт предстоящия празник на любителското художествено творчество

28 февруари 2024
image

Концерт по повод Деня на любителското художествено творчество, отбелязван ежегодно на 1 март, се проведе в голямата зала на Община Горна Оряховица.
За пореден път празникът обедини хора от различни професии, възраст и пол.
В програмата участие взеха мъжката и женска вокална група при горнооряховския Клуб на пенсионера „Елена Грънчарова“; хор за народни песни и хор „Раховец“ при едноименния пенсионерски клуб в града; смесен хор при Клуб „Филип Тотю войвода“, а също групата за руски песни „Золотое кольцо“ и за стари градски и шлагерни песни „Пей, сърце“ от същия клуб.
Сред изявилите се на сцената таланти бяха изпълнителите от териториалната организация при Съюза на слепите в България; певческата формация „Янтра експрес“ при Клуб на пенсионера „Железничар“; групата за стари градски песни „Хармония“ при Клуб на пенсионера „Надежда“ от град Долна Оряховица; вокалната група при пенсионерски клуб „Асен Разцветников“ в село Драганово и певческа група „Божур“ при Клуб на пенсионера „Единство“ – село Крушето.
Прекрасните изпълнения потопиха публиката в част от най-разнообразния художествен дял на българския и руски фолклор – неразделна част от културата, традициите, паметта и историята ни.
„Уважение и възхищение за труда ви – безкористен и всеотдаен. Продължавайте да съхранявате традициите и бита на местната култура“, обърна се към изпълнителите водещата на концертната програма Теменуга Йорданова, специалист "Култура, организационни и младежки дейности“ в общинската администрация.
Гости на събитието бяха началниците на отдели в ресор "Хуманитарни дейности и спорт" Миглена Папазова и Боряна Борисова.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени