2.8° C
Предимно облачно
toggle

СУ „Вичо Грънчаров“ празнува

05 май 2023
image

С поднасяне на венци пред паметника на своя патрон започнаха празничния ден ученици и учители от СУ „Вичо Грънчаров“. Честването продължи с концерт в Зала 1 на Общината. Днес празнуваме 201 години образователно дело в Горна Оряховица. Днес е денят на всички, които сме решили да свържем съдбата си с училище „Вичо Грънчаров“. Работим, изграждаме и създаваме бъдещето на нашата страна. Гордеем се с нашите постижения и с нашите ученици, обърна се към всички присъстващи в залата директорът на училището Нели Атанасова. Днес отдаваме почит на нашия патрон, прекланяме се пред всички, които са работили и отдали част от своя живот за изграждането на нашето училище Бъдете горди, че сте част от СУ „Вичо Грънчаров“, пожела на учениците директорът.
Поздрав към колектива и учениците имаше от името на народния представител в 49-то Народно събрание Димитър Николов. Училището поддържа високи образователни стандарти, подготвя прекрасни млади хора, поели по пътя на новите строители на България. Пожелавам им воля и нека не се плашат от трудностите, защото те каляват характера, се казваше в поздравителния адрес на народния представител.
Желая ви да следвате добрия пример на първите учители и просветители. Предавайте знанията, разпространявайте доброто име на училището и на нашия град, бе част от пожеланието в поздравителния адрес от името на кмета на Общината инж. Добромир Добрев.
Официални гости на празничния концерт бяха заместник-кметовете инж. Деница Коева и Григор Минков.
На сцената със свои изпълнения се представиха от малки до големи ученици, изявени училищни таланти.
Празничните дни за СУ „Вичо Грънчаров“ са белязани с поредица от инициативи. В училището се проведоха различни състезания, рисунка на асфалт, карнавал на приказните герои, нощ на спорта. На 10 май СУ „Вичо Грънчаров“ ще бъде домакин на национално ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации“, а на 12 май в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ ще бъде открита традиционната годишна изложба и ще бъдат наградени отличените участници в конкурса „Моето училище в слово и багри“.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени