2.8° C
Предимно облачно
toggle

В навечерието на празника кметът на Горна Оряховица Николай Рашков се срещна с делегациите от побратимени градове

28 май 2024
image

Воля за задълбочаване на взаимовръзките между Горна Оряховица и побратимените градове изрази кметът Николай Рашков по време на среща с гостуващи за празника на града делегации.
„Имам желание бъдещите ни партньорства да бъдат издигнати на едно по-високо ниво. Връзките помежду ни дават възможност да споделяме култура, традиции и ценности, което ни прави по-силни“, каза кметът в приветствието си към представителите на германския град Варен и румънския Рошиори де Веде. Кметът Рашков изрази желание за сближаване и между самите общности в побратимените градове.
„За 7 месеца, откакто заемам тази длъжност се убедих, че както в бизнеса, от който идвам, така и за административното управление, диалогичността и партньорствата са от ключово значение. Благодаря, че сте партньори на нашия град“, допълни Николай Рашков.
Благодарност за топлия прием и готовност за задълбочаващи се отношения изразиха на свой ред и гостите.
Заедно с кмета в срещата с делегациите участваха зам.-кметовете инж. Анелия Христова, Петя Иванова и Даниел Божанков, както и секретарят на Общината Габриела Шилкова.
Сред протоколните подаръци, които кметът връчи на официалните гости е и новият бизнес каталог, който общинското ръководство издаде в подкрепа на местния бизнес. Каталогът, който делегациите от Германия и Румъния получиха, е на английски език.  

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени