2.8° C
Предимно облачно
toggle

В присъствието на кмета Николай Рашков горнооряховски двойки с 50-годишен семеен живот подновиха брачните си обети

21 ноември 2023
image

„Вие сте поколението, което построи Горна Оряховица. Познавам голяма част от вас, знам колко сте трудолюбиви всички и с каква обич сте подхождали винаги към родния град. Прекланям се пред вашия достоен живот, желая ви да запазите любовта си един към друг и да се радвате на внуци и правнуци“. Така кметът на Горна Оряховица Николай Рашков се обърна към 14 брачни двойки, които в Деня на Християнското семейство отбелязаха заедно 50-та годишнина от своите сватби. 
В присъствието на кмета се проведе трогателна церемония, по време на която съпрузите, сключили брак през 1973 година подновиха обетите си един към друг.
„Благодаря ви, че сте пазители на християнското семейство, че сте запазили обичта в семейното огнище през всичките тези години и сте я предали на вашите деца и внуци“, обърна се към тях Николай Рашков, който поднесе цветя на всяка от дамите, а на мъжете връчи поздравителни адреси и удостоверения за подновения брачен обет.
Общо 55 двойки от Горна Оряховица и 75 от общината са сключили брак през 1973 година.
В Деня на Християнското семейство кметът Рашков поздрави лично и юбилярите от Първомайци и Долна Оряховица.
Четири са семейните двойки в Първомайци, които тази година честват „златна“ сватба.  50-годишен юбилей отбелязва и местният управник Ясен Янков. Винаги да се събират по хубави поводи, пожела на всички присъстващи кметът Рашков. Деца от Първомайци поздравиха събралите се в пенсионерския клуб с танци, песни и стихчета, посветени на семейството.
Две от „златните“ двойки от Долна Оряховица присъстваха на организираното от пенсионерски клуб „Надежда“ тържество. Общо 8 семействата от града имат зад гърба си 50 години семеен живот. Здраве и дълголетие, пожела кметът Николай Рашков, който отново засвидетелства огромното си уважение към хората със сребърни коси, отдали труда и уменията си на държавата и на родните си места.
Той сподели, че с голямо желание продължава традицията по съвместно отбелязване на „златните“ сватби, която е била започната още през 1997 г.
Няма нищо по-хубаво от това в една община да има здрави, дълголетни семейства, които да възпитават младите на уважение, честност и съпричастност, категоричен е той.

 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени