2.8° C
Предимно облачно
toggle

Заместник-кметът Стефчо Алипиев уважи празника на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“

21 ноември 2022
image

63 години от създаването си чества ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ в Горна Оряховица. Домакин на празника бе НЧ „Напредък – 1869“. Ученици, учители и техните гости се събраха в салона на читалището, за да се поздравят с годишнината на едно от най-търсените учебни заведения в общината.
Присъстващите бяха приветствани от директора инж. Милена Димитрова. Скъпи ученици, вие сте надеждата и бъдещето. Бъдете силни и следвайте мечтите си, почитайте всеотдайността на учителите си, обърна се към възпитаниците на училището инж. Димитрова.
Поздрав към колектива и учениците на училището от името на областния управител инж. Георги Гугучков отправи заместникът му Петя Райкова.
Гост на празника бе заместник-кметът Стефчо Алипиев, който поздрави екипът и учениците от името на кмета инж. Добромир Добрев. Училището ви се утвърди като институция, в която много поколения са получили отлично образование и добро възпитание. Открили са призванието си в живота. Зад вас стои 63-годишна история. Днес с гордост можем да кажем, че ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ изпълнява успешно мисията си да ражда амбиции и сбъдва мечти, каза Стефчо Алипиев.
На празника на ПГЕЕ „Ломоносов“ гост бе и народният представител Димитър Николов. Ако културата е душата на една нация, то образованието е нейното лице. От 63 г. насам ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ е етикет за качество на образованието в община Горна Оряховица. Пожелавам на педагогическия екип най-вече здраве, а на младите хора – да не стоят в зоната на комфорт, защото тя не дава растеж, обърна се към присъстващите народният представител.
Поздравителен адрес имаше и от началника на РУО във Велико Търново инж. Розалия Личева, както и от техническите университети във Варна и Габрово и Русе, много училища, партньори на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, приятели на гимназията.
След официалната част празникът продължи с концерт на сцената на НЧ „Напредък - 1869“.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени