2.8° C
Предимно облачно
toggle

Започва записването за скаутски лагер „Ряховец – 2023“ в Горна Оряховица

03 юли 2023
image

От днес (3 юли) започва записването за скаутски лагер „Ряховец – 2023“. Инициативата ще се проведе за трети път в Горна Оряховица, след като през изминалите две години срещна изключително голям интерес от деца и родители. Организатори на спортното събитие са Община Горна Оряховица и НВУ „Васил Левски“ – Велико Търново.
Скаутският лагер тази година ще се проведе на 1, 2 и 3 септември и ще бъде разположен отново в района на хижа „Божур“. Подходящ е за деца от 7 до 16 години.
В рамките на трите дни, малките скаути ще имат възможността да се включат в различни предизвикателства. Сами ще устроят палатковия лагер, ще имат възможността да смелят брашно с хромел, да замесят тесто и да изпекат питка. Ще могат да наблюдават звездното небе с телескоп и ще се научат да се ориентират по небесните обекти. Децата ще се запознаят с компас, както и с начините за ориентиране по местни предмети. Предвиден е поход до крепостта Ряховец. Малките скаути ще имат възможността да изучат правилата за стрелба с пневматично оръжие и лък. Ще изучават правила по протокол и етикет и как да се държат в обществото.Предвидени са също и състезателни игри с участието и на родителите, като теглене на въже, скачане с чувал и други. Ще има и забавления край лагерния огън, народни хора, танци и песни.
Тази година Общината ще осигури продуктите за храна за трите дни, но тя ще се приготвя от родителите и децата.
На финала, всички деца ще получат специални сертификати за участие в Скаутски лагер „Ряховец -2023“. Преди да си тръгнат, участниците, като истински скаути, ще почистят района на лагера.
Максималният брой деца, които мога да се включат в скаутския лагер е 50 и те трябва задължително да бъдат придружени от 1 родител (или пълнолетен придружител от семейството). Семействата, които желаят децата им да участват в скаутския лагер трябва да са с адресна регистрация на територията на община Горна Оряховица.
Заявки за участие в лагера се подават до 21 август включително на e-mail: obshtina@g-oryahovica.bg или до запълване на бройката от 50 деца.
В заявлението, което е свободен текст задължително се изписват трите имена и годините на детето, трите имена на родителя, адрес и задължително телефон за обратна връзка.

Участниците трябва да разполагат със собствена палатка, както и със спален чувал за всеки и къмпинг оборудване.
Преди провеждането на лагера, ще се проведе задължителен инструктаж с родителите на децата.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени